De uitvaart regelen

de uitvaart regelenWanneer een dierbaar iemand is overleden krijgt u te maken met heel veel zaken die gedaan moeten worden zoals de uitvaart regelen. In uw verdriet is het moeilijk te bepalen wat er als eerste gedaan moet worden.

Wanneer iemand thuis overlijdt is het van belang als eerste uw huisarts op de hoogte te brengen. Uw huisarts of de vervanger komt gelijk en constateert het overlijden. Hij/zij vult een verklaring van overlijden in, die hij/zij weer doorgeeft aan de uitvaartverzorger.

Wij zijn 24 uur per dag en alle dagen van de week bereikbaar.
Het telefoonnummer waaronder u ons 24 uur per dag kunt bellen in geval van overlijden is: 045 – 532 0 112. Wij maken met u een afspraak en komen dan naar u toe om de uitvaart te bespreken.

De uitvaart regelen is een zeer emotionele aangelegenheid. Samen met u bespreken wij de mogelijkheden en wensen. Uw wensen zullen wij respecteren, dit vanuit het besef dat een bewuste eigen inbreng van grote waarde kan zijn bij de rouwverwerking.

Uitvaart regelen en zaken waarmee u van doen krijgt:

Hieronder zullen wij in grove lijnen aangeven met welke zaken u van doen krijgt bij het verliezen van een dierbare en het regelen van zijn of haar uitvaart.

 • Begraven of cremeren ?
  Hierin bent u bij ons geheel vrij in uw keuze.
 • Opbaren ja of en en waar?
  Indien u wenst dat uw dierbare in een rouwcentrum dichtbij u thuis verblijft regelen wij dit voor u. Wenst u uw dierbare tot aan de crematie of begrafenis thuis op te baren? Geen probleem, ook hiervoor bieden wij alle faciliteiten.¬†Ook hier luidt ons motto: “U beslist “
 • Dag en uur van de uitvaart?
  Wettelijk bepaald is men gebonden aan een gemaximeerd aantal dagen vanaf het overlijden tot aan de uitvaart. Incidenteel kan dit na toestemming eventueel met een dag verlengd worden ( dit komt wel eens voor wanneer er veel familie vanuit het buitenland over moet komen).
  Ook hierin bepaalt u mee. Samen zullen wij kijken hoe wij de laatste dagen tot aan de uitvaart zoveel mogelijk naar uw wens kunnen verzorgen.
 • De soort en kleur kist?
  Een zeer lastig thema waar we helaas niet omheen kunnen.
 • Rouwdrukwerk en inhoud van de rouwbrief?
  Ook hier zullen wij gezamenlijk met u op de eerste dag een keuze moeten maken. Rouwdrukwerk wordt doorgaans uiterlijk een dag na overlijden van de dierbare verzonden.
 • Advertentie in de krant ja of nee?
 • Bloemen?
  Wij kunnen u een uitgebreid assortiment aan rouwstukken tonen en dit voor u verzorgen. Vanzelfsprekend kunt u dit zelf ook rechtstreeks met uw eigen bloemist regelen.
 • Invulling afscheidsdienst?
  Hier bestaan weer diverse mogelijkheden. Indien u kiest voor een kerkdienst zal doorgaans een pastoor of priester de dienst leiden. Bij een afscheidsdienst in de aula van een crematorium zullen wij doorgaans de dienst leiden. Maar ook hier bestaat alle ruimte om er een persoonlijke invulling aan te geven.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en bezoek ook eens onze Facebook pagina.