Uitvaart Heerlen

Afscheid nemen is moeilijk en wij zijn 24 uur per dag bereikbaar om u te helpen welke zaken als eerste tijdens de uitvaart Heerlen geregeld moeten worden.

Als eerste is het van belang uw huisarts op de hoogte te brengen. Uw huisarts of de vervanger komt gelijk en constateert het overlijden. Hij/zij vult een verklaring van overlijden in, die hij/zij weer doorgeeft aan de uitvaartverzorger.

Het telefoonnummer waaronder u ons 24 uur per dag kunt bellen in geval van overlijden is: 045 – 532 0 112. Wij maken met u een afspraak en komen dan naar u toe om de uitvaart te bespreken.

uitvaart Heerlen

De uitvaart Heerlen regelen is een zeer emotionele aangelegenheid. Samen met u bespreken wij de mogelijkheden en wensen. Uw wensen zullen wij respecteren, dit vanuit het besef dat een bewuste eigen inbreng van grote waarde kan zijn bij de rouwverwerking.

Uitvaart Heerlen regelen en zaken waarmee u mee te maken krijgt:

Hieronder enkele zaken die aan bod komen bij het verliezen van een dierbare en het regelen van zijn of haar uitvaart.

 • Een begrafenis of crematie
  Deze keuze is geheel aan u.
 • Opbaring
  Indien u wenst dat uw dierbare in een rouwcentrum dichtbij u thuis verblijft regelen wij dit voor u. Wenst u uw dierbare tot aan de crematie of begrafenis thuis op te baren? Geen probleem, ook hiervoor bieden wij alle faciliteiten. Ook hier luidt ons motto: “U beslist “
 • Dag en uur van de uitvaart
  Wettelijk is men gebonden aan een gemaximeerd aantal dagen vanaf het overlijden tot aan de uitvaart. Incidenteel kan dit na toestemming met een dag verlengd worden.
  Samen zullen wij kijken hoe wij de laatste dagen tot aan de uitvaart zoveel mogelijk naar uw wens kunnen verzorgen.
 • De soort en kleur kist
  Een zeer lastig thema waar we helaas niet omheen kunnen.
 • Rouwdrukwerk en inhoud van de rouwbrief?
  Ook hier zullen wij gezamenlijk met u op de eerste dag een keuze moeten maken. Rouwdrukwerk wordt doorgaans uiterlijk een dag na overlijden van de dierbare verzonden.
 • Mogelijkheid tot advertentie in de krant
 • Bloemstukken
  Dit kunnen wij volledig voor u verzorgen maar natuurlijk bent u vrij in de keuze van uw eigen bloemist.
 • Invulling afscheidsdienst
  Hier bestaan weer diverse mogelijkheden. Indien u kiest voor een kerkdienst zal doorgaans een pastoor of priester de dienst leiden. Bij een afscheidsdienst in de aula van een crematorium zullen wij doorgaans de dienst leiden. Maar ook hier bestaat alle ruimte om er een persoonlijke invulling aan te geven.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en bekijk onze Facebook pagina.